Eenzaamheid

Dit vind ik best een spannend onderwerp om over te schrijven. Ga ik delen over mijn eigen ervaringen? Ja! Vind ik dat eng en kwetsbaar? Ja! Vind ik dat belangrijk? Ja! Dus hier komt ie heur.

Voor het oog leidde ik een rijkelijk sociaal leven, maar toen ik met burn-outklachten thuis kwam te zitten sloeg de eenzaamheid toe. Eenzaamheid betekent voor mij niet dat je alleen bent, maar wel dat je je alleen kunt voelen. In mijn geval voelde ik mij onbegrepen door mijn omgeving, wat ik overigens ook wel weer begreep. Ik voelde mij ook niet verbonden en had minder contact met de mensen om mij heen. Dat voelde soms tegenstrijdig, want ik wou het contact wel, maar had ook moeite met het zelf op te zoeken. Daar hingen allerlei overtuigingen en oordelen naar mijzelf omheen. Vanwege mijn burn-outklachten zocht ik hulp bij een psycholoog, waar uiteindelijk dit gevoel van eenzaamheid in een vervolgtraject ook aan bod kwam.

Corona kwam enkele maanden na mijn burn-out om de hoek kijken en ‘gelukkig’ was ik dus al wat gewend aan het alleen en thuis zijn én klom ik onder begeleiding van de psycholoog langzaam weer uit mijn burn-out. Om mij heen kregen echter steeds meer mensen (jongeren) te maken met eenzaamheid of een sociaal isolement door het vele thuiszitten. Dit gevoel van eenzaamheid is iets dat ook vaak terugkomt bij mensen rond de kerstdagen en heeft mij altijd al geraakt. Ik heb er vaak over nagedacht en zou hier best wel eens wat in willen betekenen, maar daar heb ik nooit naar gehandeld, want wat wist ik er nou van? En daar ga ik verandering in brengen!

Niet iedereen is om dezelfde reden eenzaam. Niet iedereen leeft in dezelfde situatie. Ik geloof wel dat iedereen (eenzaam of niet) een bepaalde behoefte heeft aan verbondenheid en misschien ook aan herkenning en erkenning. Daarnaast geloof ik erin dat activiteiten ondernemen je kunnen helpen bij het ‘bestrijden’ van je eenzame gevoelens. En laat ik daar nou mijn steentje aan willen bijdragen!

Ik wil graag een gratis online bijeenkomst organiseren met eenzame jongeren/jongvolwassenen vanaf 18 tot een jaar of 35 met eventueel aparte bijeenkomsten gesorteerd naar leeftijd.  Zo kom je in contact met anderen en ervaar je misschien zelfs dat je geen vreemde (eenzame) eend bent!

En voordat ik daar enthousiast mee aan de slag ga, wil ik graag weten wie daar interesse in zou hebben en waar je dan behoefte aan zou hebben bij zo’n bijeenkomst/ wat je verwachtingen zouden zijn. Wil je daarvoor onderstaand formuliertje invullen? Je mag me ook een bericht sturen via Instagram. Alvast bedankt!

Na het invullen verzamel ik de input en ontvang je per mail een uitnodiging voor een bijeenkomst. Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om een mail terug te sturen. 

Ik heb interesse in dit evenement

Mijn voorkeur voor een moment is: