Coaching

Ik help jou om patronen te doorbreken en lef te ontwikkelen, zodat je sterk in je leven staat en rust in hoofd en lijf en dus in je leven ervaart.

Ik schop graag (figuurlijk!) tegen dingen aan, weet je te prikkelen, zet je aan het denken en doe dit alles met een dosis humor en eerlijkheid. 

Je kunt bij mij terecht als jij een twintiger of dertiger bent die even vastloopt in het leven.

Hieronder lees je meer over wie ik coach en wat coaching nou eigenlijk is.

Twintiger, dertiger

Jij mag jezelf vinden én zijn!

 • Heb je het gevoel dat je vastloopt?
 • Heb je gedoe met mensen om je heen?
 • Zit jij niet lekker in je vel?
 • Weet jij niet welke kant op jij op wilt?

Voor als je vastloopt in bijv. keuzestress of de achtbaan van je emoties, zodat je met meer zelfkennis gerichter kunt kijken naar je toekomst en rust in je hoofd en lijf  te ervaren.
Heb je geen zin in een coachtraject en wil je toch iets leren? Check mijn (online) workshops.

Wat is dat nou eigenlijk, coaching? 
Hoe gaat dat dan? 
Hieronder allerlei vragen op een rij!

 

FAQ

Coach of psycholoog?

Sommige vraagstukken zijn meer geschikt voor een psycholoog. Een psycholoog is simpel uitgelegd geschoold in gedragsverandering en behandelt psychische problemen. Dit kan voelen als een dunne scheidingslijn.

Ik verwijs mensen door als zij hun psychische problematiek willen inbrengen als vraagstuk, want daarin ben ik niet geschoold. Neem gerust contact op als je twijfelt. 

Waarvoor kun je coaching gebruiken?

Hieronder staan een paar voorbeelden, jouw coachvraag/coachdoel hoeft hier niet tussen te staan!
Voor als je bijvoorbeeld:

   • Minder wil piekeren
   • Je energieker wil voelen
   • Meer rust wil ervaren
   • Meer zekerheid wil over levenskeuzes (Bijv. studie, carrière, relaties)
   • Meer zelfvertrouwen wil krijgen
   • Anders wil omgaan met sociale druk
   • Ontdekken wil waar je talenten liggen
   • Meer wil leven volgens jouw normen en waarden
   • Minder (sociaal) gedoe wil
   • enzovoort

Wat is coaching eigenlijk?

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches: Nobco.
Zij hebben een mooie definitie verwoord.

“NOBCO-definitie” uit 2004

In 2004 heeft een werkgroep binnen NOBCO een poging gedaan om overeenstemming te vinden over een bruikbare definitie voor het begrip ‘coaching’ op te stellen. Dit is de volgende beschrijving geworden:

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

 • bewustwording en persoonlijke groei
 • het vergroten van zelfvertrouwen en
 • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Coach en coachee* nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

*onder coachee kan ook worden verstaan: een team dat als eenheid wordt gecoacht

Onderbouwing
De eerste zin beschrijft voornamelijk het ‘wat’ van coaching. Het drieregelige lijstje gaat over het ‘waartoe’. De laatste regel tenslotte geeft de belangrijkste uitgangspunten en voorwaarden aan en drukt impliciet ook de gelijkwaardigheid van coach en coachee uit. Op deze wijze is een definitie ontstaan die de belangrijkste elementen in zich verenigt, leesbaar is en toch nog redelijk beperkt in omvang.

Complete beschrijving NOBCO

Wat kan ik van jou als coach verwachten?

Je kunt van mij verwachten dat ik duidelijkopeneerlijk en professioneel ben. Ik vind het belangrijk dat jij jouw eigen doelen nastreeft en ik vind het daarbij belangrijk dat we beladen gesprekken afwisselen met een gezonde dosis humor.

Ik ben een coach met liefde voor taal en passie voor wat mensen drijft, inspireert en aanzet tot actie. Dit houdt in dat ik met prikkende vragen, zonder te bijten, jou help bij het bewustwordingsproces dat vaak voorafgaat aan ontwikkeling.

Daarnaast deel ik soms een portie van mijn eigen menselijkheid met je, want ook ik heb bijvoorbeeld wel eens gefaald of mij eenzaam gevoeld. Ik gebruik jouw eigen woorden, een interpretatie daarvan of beelden om met jou meer duidelijkheid te creëren. Ik maak hierbij gebruik van verschillende coachingstechnieken, zoals:

 • Voice dialogue; in gesprek met je innerlijke stemmen
 • Walt Disney; op zoek naar je dromen met een kritische blik en een realistisch plan als uitkomst
 • Associatieoefeningen; beelden zeggen soms meer dan woorden
 • Taaloefeningen; het vinden van de juiste woorden bij jouw weg
 • Creatieve opdrachten; creativiteit wordt door een ander deel van onze hersenen aangestuurd, het is heerlijk om op deze manier tot nieuwe inzichten te komen of om even te ontspannen.

Hoe gaat dat in z'n werk, zo'n traject?

We starten altijd eerst met een intakegesprek. Ter voorbereiding vul je een vragenlijst is en deze bespreken we samen. Vervolgens kijken we allebei of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden en of er een wederzijdse klik is. Dit laatste is noodzakelijk om coaching effectief te laten zijn.

 

We zullen bij aanvang van een traject, na de intake, een coachingsovereenkomst opstellen en deze ondertekenen. Bij ieder gesprek checken we even in, hoe gaat het met jou? Hoe gaat het met je doel? Wat heb je gedaan met de punten die uit een vorige sessie kwamen? Wat heeft nu aandacht nodig? Enz. 

Het is van belang dat je beseft dat coaching het beste werkt, als je er moeite voor doet om zaken te implementeren. Daarom krijg je soms opdrachten mee, al dan niet door jouzelf opgesteld.

Hoe lang duurt zo'n traject?

Gemiddeld duurt een coachingstraject tussen de 4 tot 6 sessies, dit is afhankelijk van je doel. Een doel kan gedurende een traject ook veranderen.

Er zijn ook klanten die aan één of twee gesprekken voldoende hebben. 

Ik bied ook hele gave (online) programma’s aan!

De onzekere wijvenclub

Voel je je geen man of vrouw (non-binair), ook dan ben je welkom bij een programma naar keuze waarmee jij je kunt identificeren. 

“Alles wat je aandacht geeft, groeit”

Ik ben een coach met liefde voor taal en passie voor wat mensen drijft, inspireert en aanzet tot actie. Dit houdt in dat ik met prikkende vragen, zonder te bijten, jou help bij het bewustwordingsproces dat vaak voorafgaat aan ontwikkeling. 

Ik vind het noodzakelijk dat jij jouw eigen doelen nastreeft en ik vind het daarbij belangrijk dat we beladen gesprekken afwisselen met een gezonde dosis humor

"Ze is sterk met taal en is erg oplettend welke woorden je bewust en al dan niet onbewust gebruikt. Daar bevraagt ze je dan over. Vaak zit ze dan direct bij de kern."

Kim, 32 jaar

"Door hier samen met jou naar te kijken klaarde de mist langzaam op en werden mijn visie en missie duidelijk. Je bent een warme coach die goed luistert, spiegelt en snel de vinger op de zere plek weet te leggen. "

Angelique

Ik durf, jij ook?