Referenties

Wat anderen over mij zeggen

 

Coaching is meer dan een luisterend oor of een paar vragen

Natuurlijk luister ik écht naar je, maar ik bied je meer dan dat. Heerlijke koppen thee of koffie, een goede Zoom-verbinding of wandelcoaching in een prachtig natuurgebied. Wat je coachvraag ook is; ik bied je maatwerk en laat het licht schijnen op jouw pijnpunten. 

Mijn klanten kunnen je trouwens veel beter vertellen hoe ik mijn werk doe, lees maar gauw de referenties hieronder!

 

Bij alle referenties heb ik om toestemming gevraagd voor het plaatsen van eventuele persoonsgegevens. 

Via een vriendin ben ik bij Kristel terecht gekomen. Vanaf moment één hadden we een klik en voelde het heel vertrouwd.

Ze weet op prikkelende wijze de vinger op de zere plek te leggen en op verrassende manieren informatie te achterhalen en situaties inzichtelijk te maken. Ze denkt met je mee en geeft tegengas wanneer nodig. Er is altijd ruimte voor een grapje maar ook voor zwaardere emoties en gevoelens. Ze kijkt niet sec. naar werk maar pakt ook een stuk privé erbij. Een hele fijne combinatie die in mijn geval goed heeft gewerkt.

Lynn, 28 jaar

Rond mijn 32e heb ik ruim een jaar bij huis gezeten met een burn-out door mijn werk in het onderwijs en een niet prettige relatie. Hiervoor kwam ik in eerste instantie terecht bij een psycholoog. Deze heeft mij uit de burn-out geholpen, maar ik miste nog steeds de handvatten om er niet opnieuw in terug te vallen. Bij Kristel vond ik deze handvatten.

De hulp van de psycholoog was voor het verleden, Kristels coaching is mijn kracht voor de toekomst. Kristel kan super goed luisteren. Daar waar ik soms veel vertel, pikte ze altijd de pijnpunten eruit. Ze is sterk met taal en is erg oplettend welke woorden je bewust en al dan niet onbewust gebruikt. Daar bevraagt ze je dan over. Vaak zit ze dan direct bij de kern. Ondanks dat ik Kristel al kende voor dit coaching traject, was ze super professioneel en weet ze goed deze petten gescheiden te houden. Ik voelde mij veilig mijn gevoelens de ruimte te geven en te delen wat ik dacht. Tijdens de coaching werkt Kristel regelmatig met metaforen en maakt de opdrachten graag visueel. Daarnaast schrijft ze altijd mee. Deze ‘aantekeningen’ kreeg ik mee naar huis, zodat ik ze kan teruglezen wanneer ik dat wil.

Kristel heeft mij echt geholpen mijn eigen handleiding te leren begrijpen. Ik heb zoveel meer over mezelf geleerd dan alleen de handvatten waar ik naar opzoek was.

Kim, 32 jaar

Docent

Ik kwam bij Kristel omdat ik een andere studie wilde kiezen. Er was tijdsdruk ontstaan, ik had nog een maand om mij aan te melden dat zorgde voor onrust en stress.  Het heeft mij geholpen om een keuze te maken en dat gaf mij rust. Ik vond de coaching duidelijk en rustig. Er was balans tussen helpen en zelf doen. Kristel hielp me soms bij het vinden van de juiste woorden, dat was prettig, maar ze vulde het niet voor mij in. Ik heb mijzelf beter leren kennen: wie ik ben, wat ik wil, wat ik belangrijk vind en van daaruit wat bij mij past. Met deze inzichten heb ik mij aangemeld voor een nieuwe opleiding!

Niels Hietbrink, 20 jaar

Student

De coaching met Kristel was het lichtpuntje in mijn week! In een tijd van Corona en een tijd waarin ik een periode in het buitenland afsloot, kwam ik bij Kristel met vragen over mijn loopbaan en over persoonlijke kwesties. Ik heb veel met haar kunnen sparren waarbij ze een luisterend oor was, maar ook kritische vragen stelde. Ze kwam vaak met nieuwe ideeën of tips over thema’s die ik aansneed, waardoor ik altijd geïnspireerd weer naar huis ging. Eigenlijk kwamen er veel thema’s bij elkaar, waardoor ik mezelf weer wat beter heb leren kennen.

Digna, 27 jaar

Ik zat er in een periode even helemaal doorheen met werk en privé en werd overal onzeker over. En toen kwam ik Kristel tegen. De intake was gelijk voor mij heel prettig en vertrouwd.
Dit kwam omdat ik over het probleem praat, maar ook soms even klets. En het dus niet altijd super zwaar is voor mijn gevoel, en dat past heel goed bij mij. Ook kan Kristel goed luisteren en weet op de juiste momenten door te vragen. Daardoor heeft Kristel mij goed geholpen om zelf bepaalde dingen in te zien, en geeft ze mij ook zelf de ruimte om het zelf te ontdekken. En Kristel heeft voor mij even een goed zetje gegeven in de juiste richting, wat ik nodig had. En daardoor kan ik mijzelf verder ontwikkelen en aan mijzelf werken. Nogmaals bedankt voor de fijne gesprekken! ​

F, 21 jaar

Ik kwam Kristel redelijk toevallig tegen op social media. Ze wilde met wat mensen praten voor een soort onderzoek. Na dit eerste gesprekje hebben we besloten om een traject aan te gaan. Ik zat op dat punt met best wel wat problemen, voornamelijk met zelfvertrouwen wat enorm aangetast was door mijn omgeving. Ik stond op het punt om aan mijn studie te beginnen en uit huis te gaan. Het was een spannende tijd voor mij. Kristel heeft mij enorm goed geholpen om de problemen waar ik mee zat een beetje te verwerken, zodat ik op een goeie manier met dit nieuwe deel van mijn leven kon beginnen. Ze heeft me op verschillende manieren geholpen mijn gedachten op een rij te krijgen, mijn angsten te relativeren en stukje bij beetje mijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Al onze sessies waren via zoom en toch voelde het altijd heel persoonlijk en veilig. Ik ben niet iemand die heel snel alles wil delen wat er in me omgaat, maar hier deed ik dat wel, en het heeft me enorm geholpen. Het is ondertussen een paar maanden na onze laatste sessie, en ik merk nog steeds heel vaak het effect. Ik ben zeer tevreden met de manier waarop ze me geholpen heeft.

Vrouw, 19 jaar

In eerste instantie ben ik begonnen met de coaching omdat ik met een loopbaanvraagstuk zat, maar het heeft me ook meer zelfkennis gebracht. Door de reflecterende gesprekken heb ik de stap genomen om te solliciteren op een nieuwe baan en ik mag binnenkort starten! Kristel heeft me het duwtje in de rug gegeven, zodat ik voor mezelf gekozen heb.

Patricia, 23 jaar

Als je al 3 jaar in het onderwijs zit, dan weet je precies hoe het zit en hoe het moet. Gelukkig zie ik nu in dat deze misvatting van mij helemaal niet het geval hoeft te zijn. Dit besef was er nog niet toen ik Kristel erover sprak. Toen ik bij haar langsging zat er nog maar weinig puf in me. Het was een combinatie van factoren: de coronacrisis die ervoor zorgde dat mijn werk een overheersende rol kreeg in mijn weken en ik was een startende docent die ook nog eens een pittig mentoraat voor haar kiezen kreeg. Ik voelde me ongezien en ongehoord, ook al had ik alles gedaan wat er binnen mijn macht lag, er kwam geen verlichting en mijn werk werd opeens heel zwaar.

Soms zit je te dicht op het probleem, en heb je simpelweg iemand nodig die je afstand laat nemen en je een spiegel voorhoudt. Dat deed Kristel. Binnen een uur stond ik op en had ik een stappenplan en wist ik wat ik moest doen. Ik moet wel eerlijk zijn: ik had binnen de school nog wel dat ene zetje van een collega nodig om om hulp te vragen. Dat wist ik wel; Kristel en ik hadden in ons gesprek de conclusie getrokken dat dat mijn leerpunt was.

Na het gesprek duurde het schooljaar nog maar een paar maanden, maar het ging elke week steeds beter, en ik kreeg weer mijn energie en plezier in het lesgeven terug. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Zij heeft mij op een niet verwijtende manier, al spiegelend, snel, tot de kern van het probleem geleid en mij de nodige handvatten aangereikt om het roer om te gooien. Ook leerde ik van haar begeleiding dat ik niet de enige was met deze valkuilen, en hierdoor voelde ik me daadwerkelijk gezien.

M.

Docent Nederlands

De gesprekken met Kristel heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft een open houding en er is ruimte voor gedachtes en gevoelens die aan de orde komen. Ze luistert goed naar je en weet de kern uit je woorden te halen. Hierdoor word je je bewust van je eigen woorden en manier van omgang met bepaalde situaties. Ook kijkt ze naar je lichaamstaal en benoemt ze deze af en toe, waardoor je je bewuster wordt van je gedrag, gevoelens en gedachten over bepaalde situaties. Soms vroeg ik mij af wat we tijdens een komende coachgesprek zouden bespreken, omdat ik zelf niet goed wist wat er nog te bespreken viel. Echter leek Kristel altijd de rust te bewaren en een manier te vinden hoe er tijdens de gesprekken toch iets leerzaams of iets nieuws naar boven kwam waar iets mee gedaan kon worden.

Maran, 27 jaar

Ik zat in een burnout en was inmiddels een aantal maanden thuis. Mijn zelfvertrouwen was tot een dieptepunt gedaald. Er moest wat veranderen maar wat of hoe dat wist ik niet. “Moet ik in dezelfde richting verder of moet ik wat anders gaan doen?” en “Waar word ik nou eigenlijk vrolijk en gelukkig van?”
Door hier samen met jou naar te kijken klaarde de mist langzaam op en werden mijn visie en missie duidelijk. Je bent een warme coach die goed luistert, spiegelt en snel de vinger op de zere plek weet te leggen. Met verschillende methodes en begeleiding kwam ik tot heldere inzichten.
Ik ga een nieuwe weg bewandelen en sta sterker in mijn schoenen. Ik ben zo blij met de hulp die je mij hebt geboden! Dankjewel daarvoor.

Angelique

Docent

“Kristel heeft mij echt geholpen. Ze kan goed luisteren en ze heeft tips die voor mij makkelijk waren om te gebruiken. Ik zocht een balans (prive/werk) en ook persoonlijke ontwikkeling. Nu heb ik de balans waar ik naar zocht en ik voel me sterker qua persoon dankzij de tips van haar. Dank je wel Kristel!”

Sonia, 46 jaar

Ik wil mijn route bepalen!

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief?